Bíborpiros Szép Rózsa népzenei vetélkedő - országos elődöntő

2011.10.23 00:00

         

        Képzeljétek!  Amikor az egyik magyar kereskedelmi  TV csatorna a hétvégén az  X-Faktor-t sugározta, a galántai járás falujában, Deákin is csillagok sziporkáztak, ugyanis 2011. október 22-én, Liszt Ferenc híres magyar zeneszerző és zongoraművész születésének 200. évfordulóján került sor a Bíborpiros Szép Rózsa népzenei vetélkedő következő fordulójára, az országos elődöntőre. Dunaszerdahely, Nyitra és Galánta járásának legjobb szólistái, népdalkörei, citerazenekarai mérték össze tudásukat.

        Iskolánkat Štrbka Liselotte (2.o.), Polák Zalán (1.o.) és Végh Botond (1.o.) képviselte. Annak ellenére, hogy ők voltak a mezőny legfiatalabb versenyzői, derekasan helytálltak és méltóképpen képviselték iskolánkat. Nagy örömünkre szolgál, hogy Botond bejutott az országos döntőbe, amelyre 2011. november 26-27-én kerül sor Dunaszerdahelyen a helyi Művelődési Központban.

        Büszkék lehetünk mindhármójukra, hiszen a MI népi kultúránk hagyományait, népzenei értékeit ápolják egyszerű, de annál igazibb szeretettel, odaadással.

         Így hát lehetett akármilyen színvonalas is az a szombat esti X-Faktor, a mi versenyünket nem múlta felül!

        Végül, de nem utolsó sorban köszönettel tartozunk Polák Melinda anyukának, aki időt és benzint nem sajnálva lelkesen fuvarozta kis csapatunkat. Köszönjük.

 

                                                                                                        Végh Andrea

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.