Az 1 - 2. és a 3-4. évfolyam tanulmányi kirándulása

2018.09.30 08:01

 

       Iskolánk elsős és másodikosai 2018. szeptember 28-án a 3-4. évfolyam pedig október közepén indultak neki izgatottan és hatalmas lelkesedéssel a nagyvilágnak, hogy  tanulmányi kirándulásuk alatt sok-sok új élményt és tapasztalatot gyűjtsenek.


       Először a két közlekedési rendőr: Teri néni és Pali bácsi segítségével megismerkedtek a megfelelő gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályaival, s a korszerűen felszerelt galántai TERCAR közlekedési parkban lelkesen ki is próbálták frissen szerzett tudásukat. Hát igen! Mindannyian tapasztaltuk, hogy a biciklizés is mennyi nem kívánt baleset forrása lehet a helyes közlekedési szabályok ismerete nélkül! 

   A délelőtt második felében tanulóink a dunaszerdahelyi tűzoltóságra látogattak, ahol hivatásos tűzoltók kalauzolták őket az épületben és környékén.

     A gyerekek szemügyre vehették a tűzoltóautók felszerelését: vágó- és feszítő eszközöket, légzőkészülékeket, mentőfelszerelést, miközben alaposan kikérdezték a tűzoltó bácsikat, hogy mennyi vizet tud szállítani egy-egy tűzoltóautó, mikor van a legtöbb riasztás az évben, miből készül a védőruhájuk, szoktak-e macskákat menteni a fáról, mit csinálnak, ha épp nincs tűz... A gyerekek szűnni nem akaró kérdéseire mindannyian türelmesen válaszolgattak. A gyerekek megtekinthették, sőt ki is próbálták azt a bizonyos rudat is, amin a riasztás esetén lecsúsznak a lánglovagok.  Az érdekes bemutató során mindenki meggyőződhetett arról, micsoda elszántság és lelkierő kell ehhez a hivatáshoz.  

 

    A kirándulás végén tanulóink egy tartalmas, hasznos és jóhangulatú napnak intettek búcsút. 

                                                                                                                                 V.A.

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor