Almanap az alsó tagozaton

2018.11.05 18:36

"Énekelj velünk, szálljon a dal ma!

Roppanjon szánkban a nagy piros alma!"

 

     Október 26-án az alsó tagozaton egy fantasztikus délelőtt keretében mi nem Halloweenre készülődtünk, mint sokan mások, hanem almanapot tartottunk, ahova sok szeretettel meghívtuk a családtagokat is.

     Ezen a napon az almáé volt a főszerep! A tanító nénik almakiállítással várták a kis diákokat, ahol a gyerekek szemügyre vehették és meg is kóstolhatták azokat az almafajtákat, amik nálunk a legelterjedtebbek, ill. újdonságnak számítanak. A harmadikosok Enikő tanító néni irányításával frappáns kiselőadást tartottak az alma eredetéről, előfordulásáról, fajtáiról, felhasználásáról, és egyéb más érdekességről. Andrea tanító nénivel megtanultunk egy fülbemászó almadalt és népijátékoztunk. Natasa tanító néninél almasportoltunk: volt itt almaevőverseny, almastaféta, almabukfenc, almahempergés és almakerekezés. Laura és Bea tanító néninél kézműveskedni lehetett és szépen kipingált almamedált, koszorút, papíralmát készítettünk. Krisztina néni jópofa almatetkókat varázsolt a karunkra, és a spontán kialakult kis karaoke színpadunkon csak úgy szárnyaltak a kis dalos pacsirták, vagy szólt az Alma zenekar sok – sok jókedvű dala.

    A nap fénypontja a közös terülj - terülj asztalka felavatása volt, ami sok szorgos szülői kezet dicsér. A közös asztal roskadásig megtelt mindenféle almafinomsággal. Volt itt minden, ami szem-szájnak ingere! Almapite, almatorta, almanyalóka, almás rétes, almás kalács, almasaláta, almacsipsz, almatea, almalé...Minden pocak pukkadásig megtelt, mire a délelőttnek vége lett.

            Ezúton köszönjük minden ügyes kezű, sütni szerető anyukának, nagymamának, keresztanyának, nagytestvérnek, hogy a segítségünkre voltak, s hogy szívügyüknek tekintették a süti sütést. Hálásan köszönjük a sok finomságot, amivel elhalmoztak bennünket, az anyagi és erkölcsi támogatást, a rendezvény alatt a készséges segítséget, s azt, hogy így együtt varázsoltuk emlékezetessé gyermekeink részére ezt a felettébb jól sikerült délelőttöt!

De szerencsések vagyunk, hogy ilyen jó szülői gárda áll mögöttünk!                            

A beszédes képekért köszönet Egri Silviának, Enikő és Andrea néninek. :)

                                                                             KÖSZÖNJÜK!                  

                                                                                                                                                  V.A.

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor