A Rákóczi Szövetség ünnepélyes ösztöndíjátadója

2022.09.20 20:19

    A Rákóczi Szövetség az ősz folyamán, szeptembertől decemberig több mint kétszáz Kárpát medencei helyszínen közel 5 900 magyar iskolakezdőt részesít ösztöndíjban beiratkozási programja keretében. 

    A program célja, hogy ráirányítsa a magyar családok figyelmét a magyar iskola választásának fontosságára és helyességére. Látogatásaik során ezért arra biztatják és bátorítják a szülőket, hogy merjék vállalni gyermekeik magyar tannyelvű iskolába íratását, elősegítve ezzel a magyar közösségek megmaradását is.

    A beiratkozási program mögé nagyszabású társadalmi összefogás sorakozott fel. A támogatók között több száz magyarországi önkormányzat, továbbá civilek, közéleti személyiségek és alapítványok szerepelnek, akik a jövőben is segíteni kívánják a magyar gyermekek táboroztatását, gyermek- és ifjúsági programok, kirándulások megvalósulását.

 Szeptember második hetében a Dunaszerdahelyi járás több alapiskolájában jártak a szövetség képviselői. A mi alapiskolánkban szeptember 19-én került sor az ünnepélyes átadásra.

    Ezúton köszönjük a kis elsősök és szüleik nevében az anyagi támogatást, és a szép iskolatáskát!

Nemeslelkű munkájukhoz további jó egészséget kívánunk!

 

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.