A jövő nagy focistái - 2. rész

2017.06.20 22:37

    Első felvonásban Dömény Levente focisikereiről olvashattatok, de mindenki tudja, hogy Leventén kívül iskolánk padjaiban még akadnak remek, ifjú focistatehetségek, akik szintén megérdemlik, hogy weboldalunkon szerepeljenek, bemutatásra kerüljenek. Akiről ez az írás most szólni fog, az nem más, mint a hetedikes Csiba Bálint.

    Bálint nyolc éve focizik csapatban, de elmondása szerint azóta imádja ezt a sportot, amióta megtanult járni és a lába hozzáért ehhez a gömbölyű csodabőrhöz. Élete, mindene a foci!

    Először a helyi csapatban működött, később az FK 2007-ben, jelenleg pedig  a DAC csapatát erősíti.

    A sulis hetek - elmondása szerint - elég húzósak, hiszen heti hat edzése van, ebből kettő reggeli, ami azt jelenti, hogy még a suli megkezdése előtt beutazik Dunaszerdahelyre, és az edzés után minden arcrándulás nélkül beül az iskolapadba és éli a mórások életét. Ha pedig az edzés délutáni, háromtól fél ötig rúgja a bőrt. Az utaztatásba a suli is nagyban besegít, hiszen Attila bácsi, iskolánk gondnoka fuvarozza a focistanövendékeket az edzésekre, de a szülők támogatása, állandó segítsége is elengedhetetlen. Annak ellenére, hogy ilyen sűrű és szigorú Bálint napirendje, egyáltalán nem kesereg, sőt, bátran veszi az akadályokat! Aktívan cserkészkedik, tagja a kis életmentőknek.  Vagyis alapjáraton egy mosolygó, vidám kamasz, aki szereti, ha az események zajlanak körülötte.

Néhány focis érdekesség Bálintról:Képtalálat a következőre: „foci”

Poszt: eredetileg középpályás, de ebben a szezonban hátvédként játszik

Erőssége: a gyors gondolkodás, csapatban látás, szervezés

Erősebbik láb: jobb

Amiben még javulni szeretne: bal láb, gyorsaság

Eddigi legnagyobb sikere, legszebb futballal kapcsolatos emléke: amikor kétszer lett a csapatban a legjobb játékos és a kaposvári 2. hely

Példaképe a DAC-ból: Vida Kristopher

Kedvenc futballjátékosa  a nagyvilágból:  Luka Modrič

Bajnokság és klub, amiben szeretne egyszer focizni: Liga BBVA, Real Madrid

Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel? Hát mindenképp a focival szeretnék foglalkozni, de elsősorban egy jó karriert szeretnék elérni.

 

Gratulálunk Bálint az eddigi eredményeidhez,

kívánunk további egészséget, kitartást céljaid eléréséhez,

na és persze további szép sikereket!

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor