A 6-7. évfolyam év végi osztálykirándulása

2019.06.21 19:48

    Június 20-án, csütörtökön, az év végi osztálykirándulás alkalmából a hetediesekkel karöltve elindultunk felfedezni Visegrádot. Reggel 8 órakor indultunk és már ott is voltunk 10-re. Az út vidáman telt, időközönként zsivajjal.
    Mikor odaértünk, először a Palotát mutatták be nekünk. A visegrádi Királyi Palota a középkori Magyarország egyik legnagyobb és legpompásabb épületegyüttese volt.     A romjaiban is impozáns palotában a szépen rekonstruált termeket, udvarokat bejárva, a korhűen berendezett lakosztályokban időutazást tettünk a Magyar Királyság fénykorába, a XV. századba. Majd érdekes programokkal kötötték le a figyelmünket. Ilyen volt az íjászkodás, ahol mindenki megmutathatta, milyen jó a vadászkézsége, később pedig megtanulhattunk pár társastáncot a reneszánsz korból. A Várpalota után egy étterembe mentünk, ahol gyümölcslevessel, töltött pulykával és vegyeskörettel vártak minket. Miután jóllaktunk, fél óra szabadidőnk kaptunk. Ekkor mindenki vásárolhatott és sétálhatott a Fellegvár alatt.
    Az idő letelte után a busz felvitt minket a Fellegvárhoz. Ott szintén szabadidőt  kaptunk. Legtöbben körbejárták a várat. A várból nagyon szép kilátás nyílik a Dunakanyarra is.
    A vár körbejárása után a bobpálya volt az úticélunk. A bobpályán mindenki bevadult. A sok száguldásban  a legtöbben el is fáradtunk. 5 óra körül indulhattunk haza. A hazaút nagyon gyorsan telt, szintén hangzavarral fűszerezve.
Nyékvárkonyba érve már örültünk, hogy vége a napnak, mert fáradtak voltunk, de szomorúak is, mert még tarthatott volna ez a kirándulás.

    Tökéletes volt ez a nap! Jobb nem is lehetett volna!!! Köszönjük a két osztályfőnöknek: Anita és Anikó tanító néniknek a lehetőséget!

                                                                                                                       Vadkerti Villő, 6. osztály

 

 

Vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.