Tesztelés 9

 

Tesztelés 9

    Már csak pár nap és itt a Tesztelés.  Az ország összes alapiskolájában 2011. március 9-én tesztelik a kilencedik évfolyam diákjait magyar nyelv és irodalomból, szlovák nyelv és irodalomból és matematikából. Napjainkban tudjuk, a kis tanulólétszám miatt nem kap akkora jelentőséget a tesztírás végeredménye, hiszen a középiskolák minden jelentkező diáknak nagyon örülnek, de talán arra jó, hogy a kilencedikes tanuló felmérje önmaga tudását. Itt jön az, hogy nem másnak tanulsz, hanem magadnak, tehát mutasd meg elsősorban MAGADNAK, mit tudsz! Ehhez kívánunk mindnyájatoknak kitartást, erőt és szerencsét!

 

 Tesztelés előtti napokról

 

Fekete Viktória, 9. osztályos tanuló tollából:

A Monitort március 9-én fogjuk megírni. Év eleje óta magyar, matek, szlovák felkészítő órákra járunk, ahol átismételünk minden olyan dolgot, amit 5. osztálytól tanultunk. Felkészítő tanárainkkal rengeteget gyakorlunk az órákon is. Ennek ellenére is nagyon izgulunk, hiszen mindenki szeretné magából kihozni a legjobbat. Reméljük ennek a sok gyakorlásnak meg lesz az eredménye és mindenkinek jól fog sikerülni.

 

Gútay Viktória, 9. osztályos tanuló így ír róla:

Alapos felkészülésről szóltak a Monitor előtti napok. Ahányszor elhangzott a március 9-e, annyiszor szorult össze a gyomrom. A tanárok megnyugtattak bennünket, hogy nem lesz semmi baj, ha odafigyelünk a feladatokra. Remélhetőleg mindenki a legjobbat fogja magából kihozni.

Tesztelés után

    Véget ért a kilencedikeseink tesztelése, megkönnyebbülés, fáradtság s némi öröm látszott tanulóink arcán a nap végén. Másnap és a következő napokon felkészítő tanítóik segítségével kielemezték a feladatokat, és lassan körvonalazódott mindenki számára, hogy mennyire volt sikeres a tesztelés. Elmondásaik alapján a szlovák és a magyar teszt aránylag jól sikerült, a matematikát tartották a legnehezebbnek. Kíváncsian várjuk az eredményeket.

    Végzőseink a tesztelés után sem pihenhetnek, hiszen rengeteg még a tennivalójuk: felvételire készülődés, tánciskola, koszorúcska, ballagási előkészületek… De hát ennek ez a rendje és módja, szárnyaikat próbálgatják, készülnek a nagy útra, s lassan kirepülnek a védő fészekből, és elindulnak, ki-ki a maga útján…

 

 

 

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor