Lúdas Matyi

 

Lúdas Matyi

     2011. március 17-én iskolánk alsótagozatos és ötödikes tanulói színházi előadáson vettek részt Komáromban a Jókai Színházban, ahol a Forrás Színház fiatal, de nagyon rátermett színészei Fazekas Mihály Lúdas Matyiját adták elő nagy sikerrel. A talpalávalót a Neofolk együttes szolgáltatta.

    A színdarab nagyon változatos volt, falusi hangulata, régies szófordulatai, a nézőközönség bevonása a történésekbe még maradandóbb élménnyé varázsolta az amúgy is közkedvelt történetet. Mindannyian jókedvűen, elégedetten tértünk haza az előadásról. Legkisebbjeink, a nulladikosok így vélekedtek a darabról:

Polák Zalán: Hát nekem nagyon tetszett az egész előadás, de legesleginkább az Ispán, mert nagyon jókat mondott.

Kósa Amina: Nekem az tetszett nagyon, ahogy a Matyi meg az anyukája viccelődött egymással.

Végh Botond: Nekünk otthon megvan ez az egész, de csak úgy, kép nélkül, csak a hang. Egy kicsit hiányzott Galiba a beszélő liba, de nagyon jó volt az előadás. 

Pálffy Ernő: Hát nekem az tetszett a legjobban, amikor a tanító néni megengedte, hogy az előadás végén felmehessünk a színpadra. Hát az jó volt!

Csízik Balázs: Minden tetszett a színház meg a szereplők is. Meg az is, amikor a Matyi jól elverte a Döbrögit, és mi hangosan számoltuk a botütéseket.

Erős Márk: Jó nagy ez a színház meg szép is. Nekem az tetszett nagyon, amikor közöttünk jöttek mentek a szereplők.

Molnár Iván: Nekem is tetszett minden, főleg az Ispán, ahogy rendezkedett.

Az előadásról készült képek itt megtekinthetőek.

 

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor