Kosárlabdázóinkról

 

Kosárlabda

 

2009 óta iskolánk sportkedvelő lányai Csiba Zsolt tanító bácsi vezetésével a kézilabda mellett egy új sportágnak a kosárlabdának is hódolhatnak. A csapat nagyon elszánt, tenniakaró, és túl van első nyilvános megmérettetésén, amely 2011. február 14-én Somorján a járási bajnokságon volt, ahol elismerő harmadik helyezést ért el. Gratulálunk lányok, csak így tovább!

 

A csapat tagjai:

Both Enikő, 8. osztály

Fekete Mónika, 8. osztály

Fekete Viktória, 9. osztály

Gódány Anita, 9. osztály

Gútay Viktória, 9. osztály

Kozma Renáta, 8. osztály

Matus Virág, 8. osztály

Méhes Anna, 9. osztály

Penzinger Tímea, 8. osztály

Soóki Dóra, 9. osztály

 

Méhes Anna, a csapat oszlopos tagja így ír magukról:

 

Immár 3 éve a nyékvárkonyi lányok körében a legnépszerűbb sportág a kézilabda. A csapat tagjaként engem is meglepetésszerűen ért, amikor az újdonsült tornatanárunk, Csiba Zsolt tanító bácsi, másfél éve felvetette az öteletet egy kosárlabda csapat felállításához.

            Sokan zúgolódtunk, hogy a mi szívünkhöz, a kézilabda áll a legközelebb, sőt a tornaórákon is inkább a kézilabdát favorizáltuk, de a tanítóbácsi lelkes buzdítására szépen-lassan mi is megbarátkoztunk, sőt megszerettük ezt a sportágat is.

Először az alapoktól kezdtük, különböző fejlesztő gyakorlatokat végeztünk, fokozatosan szoktunk hozzá a kézilabdához képest szokatlanul nagy kosárlabdához. Néhány tornaóra elteltével már megpróbálkoztunk a játékkal is.

Mikor már több hónapja készültünk, Zsolti tanító bácsi közölte velünk, hogy februárban végre komolyabban is bizonyíthatunk, mivel benevezett minket a járási bajnokságba. Mindannyian vegyes érzelmekkel fogadtuk a hírt, hisz úgy éreztük ez túl nagy falat lesz számunkra. Innentől kezdve, még komolyabban, és még elszántabban gyakoroltunk.

Február 4-én reggel járati busszal indultunk Dunaszerdahelyre, ahol a Vámbéry Ármin Gimnáziumban került megrendezésre a járási forduló. Három meccs várt ránk. A legnehezebb ellenfélnek az otthoni pályán játszó gimis lányok ígérkeztek, de előtte még két alapiskola csapatával kellett megmérkőznünk.

Elsőként Alistál csapatával játszottunk és nagy örömünkre fölényes győzelmet arattunk. Mivel a Komensky utcai alapiskola csapatát is legyőztük, bebiztosítottuk helyünket a kerületi döntőben. Már ekkor büszkék lehettünk arra, hogy rögtön az első tornánkon ilyen jó eredményt érünk el, hisz erre gondolni sem mertünk. Az örömünket csak tetézte, hogy a gimnázium csapatát is legyőztük, így elsőként jutottunk tovább.

A kerületi döntő két héttel később került megrendezésre Somorján a Madách Imre Gimnáziumban, ahol rajtunk kívül a Madách Imre Gimnázium, a somorjai szlovák nyelvű gimnázium és a Dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnázium csapata küzdött a minél jobb eredmény megszerzéséért.  A papírforma szerinti első helyet a ligát játszó Madách Imre Gimnázium növendékei szerezték meg, második helyen a somorjai szlováktannyelvű gimnázium végzett, mi pedig a Vámbéry Ármin Gimnázium csapatát legyőzve, megszereztük a harmadik helyet.

            Nagyon örülünk a sikerünknek, és köszönettel tartozunk Zsolti tanító bácsinak, aki nélkül valószínűleg soha nem tanultuk volna meg a kettes ütemet. J

 

 

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor