Karácsonyváró délután Nyékvárkonyban

 

    Csodaszép fehér hótakaró lepte be falunk utcáit december 11-én, mintha még az időjárás is hangulatosabbá akarta volna tenni a délutánt. Falunk polgári társulása, a Napraforgók, -ahogy már a nyáron is tették a gyermeknapon- megmozdulásra késztették a falunkban működő szervezeteket, és karácsonyváró délutánt szerveztek ezen a napon. Kint, a Szent István téren hangulatos karácsonyi vásár folyt, ahol finomabbnál finomabb ételekkel kínáltak bennünket a vadászok: volt ott vaddisznógulyás, sült kolbász... A cserkészek ötletes, kézzel készített karácsonyfadíszeket, kitűzőket, zsákbamacskát árultak, és frissensült gesztenyével várták a vásárlóikat, a Nyugdíjasklub forralt bort, puncsot, kávét, fahéjas teát kínált, a Mezőgazdasági Szövetkezettől füstölt árut, a Napraforgóktól asztaldíszeket, mézeskalácsot és mézet vásárolhattak az érdeklődők. Egy szóval volt ott minden, ami szem-szájnak ingere.

    Aki pedig egy kis kultúrára, tenniakarásra vágyott, vagy csak épp megmelegedni akart, betérhetett a kultúrházba, ahol karácsonyi népszokások elevenedtek fel, mint a betlehemezés, a Luca napi népszokások, de akár karácsonyi énekeket is hallgathatott az asszonykórus előadásában, miközben az alapiskola pedagógusainak „csináld magad“ standjainál ötletes karácsonyi díszeket készíthetett, a Sátor lányoknál mézeskalácsot díszíthetett, s aki saját elképzelésű karácsonyi asztaldíszre vágyott,  ügyes virágkötő kivitelezte a kívánságait.

 

    Olyan jó, hogy végre van valami a faluban, amire megmozdulhat kicsi és nagy, amiben érdekelt egyén és szervezet, ami olyan nyékvárkonyias, valami, ami a miénk, amitől az ünnepvárás még meghittebb, és amire az ünnepek után a szürke hétköznapokon is jó érzéssel gondol vissza az ember. Szép volt ez a délután.

vissza

Keresés

© 2011 Minden jog fenntartva.

Készítette: Mgr. Nagy Sándor